190 χρόνια από την ονοματοδοσία της Ερμούπολης Σύρου (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

190 χρόνια από την ονοματοδοσία της Ερμούπολης Σύρου (ΦΩΤΟ)

….ΚΑΙ ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ ΗΚΟΥΣΘΗΣΑΝ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΑΙ ΦΩΝΑΙ “ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ, ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ”!

ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΑ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ

    Λαμπρές Εκδηλώσεις τελέσθηκαν απόψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, ως επιστέγασμα των τριήμερων εκδηλώσεων, που συνδιοργάνωσαν το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, για να τιμηθεί η 190ή επέτειος από της ονοματοδοσίας της πόλεως (1826-2016).

   Στον Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ Δοξολογική Δέηση, παρουσία των Αρχών και πλήθους κόσμου,κατά τη διάρκεια της οποίας ομίλησε συγκινητικώτατα και απέσπασε τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρισταμένων ο Πρωθιερέας του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγος, ο οποίος με συναισθηματικά φορτισμένους λόγους αναφέρθηκε στην ιστορία της αφίξεως των προσφύγων, της ανοικοδομήσεως απ` αυτούς του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως, του πρώτου Ορθοδόξου Ναού στην Ερμούπολη, και στα ιστορικά και άλλα γεγονότα,που συνέβησαν στον Ναό αυτό. 
   Εν συνεχεία, στον αύλιο χώρο του Ναού παρουσιάστηκε αναπαράσταση των γεγονότων της 24ης Ιουνίου 1826, για τη συγκρότηση Δημογεροντίας και την ονομασία της νέας πόλεως, στην οποία συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναγνώσας  την ομιλία του τότε Επισκόπου Μυρίνης Σωφρονίου, τοποτηρητή Άνδρου, που εποίμαινε και τη Σύρο.

   Η Εκδήλωση επελέγη με το “Τη Υπερμάχω”, που έψαλαν ομοθυμαδόν οι παριστάμενοι, υπό τις κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως και Αγίου Νικολάου.

   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τόσο το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιο Μαραγκό, όσο και την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, κα Χριστίνα Λιγοψυχάκη για τη συνδιοργάνωση και λαμπρή επιτυχία των Εκδηλώσεων,καθώς και τα συμμετασχόντα μέλη του Θεατρικού  Ομίλου “ΣΟΥΡΗΣ”, ενώ οι παρεπιδημούντες, που παρηκολούθησαν την εκδήλωση, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για όσα εβίωσαν στον ίδιο ακριβώς χώρο,όπου 190 χρόνια πριν έγινε η ονοματοδοσία της νέας πόλης,που έμελλε σύντομα να γίνει περιάκουστη ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ι. Μ. Σύρου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *