Στην Κουμπελίδικη λειτούργησε ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10599 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Στην Κουμπελίδικη λειτούργησε ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Στο βυζαντινό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Κουμπελίδικης, κτίσμα του 11ου αιώνος, λειτούργησε σήμερα, Σάββατο 20 Αυγούστου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Καστοριανοί γνωρίζουν ότι θα τελεσθεί η Θεία Μυσταγωγία στο σύμβολο του Δήμου και της πόλης της Καστοριάς, στην Παναγία την Κουμπελίδικη ή Καστριώτισσα, και προστρέχουν στην πρεσβεία της και τη μεσιτεία της.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του τόνισε πως τελούμε τη Θεία Λειτουργία σε έναν Ναό, όπου για πολλούς αιώνες λατρεύεται και δοξάζεται το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού, αλλά και χιλιάδες πρόγονοί μας ακούμπησαν τα αιτήματά τους στην Παναγία.

Επίσης, σημείωσε ότι οι χώροι αυτοί δεν είναι μόνο μνημεία, τα οποία καλώς προσέχουμε και συντηρούμε, αλλά είναι κυρίως τόποι λατρείας και θα πρέπει να προσφέρονται προς δόξαν Θεού.

Ευχήθηκε δε, να χαρίζει σε όλους μας η Παναγία την υγεία και κάθε καλό και να σκεπάζει την Ελλάδα μας και τη νεολαία της πατρίδος μας.

Ι. Μ. Καστορίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *