Προσκυνητές από το εξωτερικό και όλη την Ελλάδα καταφθάνουν στην Τήνο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10604 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Προσκυνητές από το εξωτερικό και όλη την Ελλάδα καταφθάνουν στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

“Αύτη την άφατον της του Θεού προς τους ανθρώπους αγάπης εδημοσίευσεν άβυσσον”

Με αυτά τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ απευθύνθηκε απόψε προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, που συνηύχοντο κατά την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος, προ του Ναού της Ευρέσεως, επιμαρτυρών την διδασκαλία της Εκκλησίας περί της αφάτου φιλανθρωπίας του Θεού για τον άνθρωπο, γεγονός που δημοσίευσε στον κόσμο η Παναγία.

Ενωρίτερα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως της Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου,  προ του πέρατος του οποίου η αγία Εικόνα με εκκλησιαστική τάξη, λιτανευτικώς εξήλθε του Πανιέρου Ναού, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ και του Ιερού Κλήρου προς την ευπρεπισμένη εξέδρα που τοποθετήθηκε με την φιλόπονη εργασία των υπαλλήλων του Ιδρύματος, όπου και άρχισε η Ακολουθία της Παρακλήσεως.

Προσκυνητές από το εξωτερικό και όλη την Ελλάδα, που καταφθάνουν στην Τήνο για την εορτή της Κοιμήσεως παρηκολούθησαν τις τελετές και συνευχήθηκαν, μαζί με τους Ιερείς, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τον ευεργέτη του Φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τους προϊσταμένους των Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Τήνο, προοδοιπορήσαντες Επιτρόπους, και τον χορό των ψαλτών.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

Ι. Μ. Σύρου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *