Παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο από τον Επίσκοπο Κερνίτσης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10546 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο από τον Επίσκοπο Κερνίτσης (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην ιερά Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο εις την γυναικεία κοινοβιακή Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών.
Την Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στην ιερά Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως εις την ανδρώα Ιερά Μονή Παναγίας Γεροκομητίσσης Πατρών, η οποία τυγχάνει και Μονή της μετανοίας του.
Ο Θεοφιλέστατος ανέφερε στις ομιλίες του ότι οι Χριστιανοί πάντοτε, αλλά ιδιαιτέρως κατά τον μήνα Αύγουστο, καταφεύγουμε προς την κυρία Θεοτόκο, την πανάχραντο Δέσποινα, για να ζητήσουμε με πίστη τη μεσιτεία και προστασία της. Αναφωνούμε «δέξαι παρακλήσεις αναξίων σου ικετών» και ζητάμε να μας ενισχύει στον αγώνα μας κατά των πειρασμών. Άλλοι αδελφοί βιώνουν θλίψεις και στενοχωρίες, άλλοι πόνους και ασθένειες, άλλοι ποικίλα οικογενειακά προβλήματα, άλλοι ανεργία, άλλοι απρόκλητα δέχονται την εχθρότητα και την περιφρόνηση των ανθρώπων.
Η Παναγία μας, ως έχουσα παρρησία ενώπιον του θρόνου του Θεού, καθότι Θεοτόκος, είθε να μας ενισχύει στην πάλη εναντίον των παθών και της αμαρτίας.
Κλείνοντας τις ομιλίες του, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε από καρδίας τις ιερές αδελφότητες για την αγάπη και το σεβασμό με τα οποία τον περιβάλλουν. Τόσο η καθηγουμένη μοναχή Ιερεία, όσο και ο καθηγούμενος αρχιμανδρίτης π. Συμεών ευχαρίστησαν τον Θεοφιλέστατο διά την παρουσία του στις ιερές Ακολουθίες.
Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στους πιστούς που είχαν κατακλύσει τις ιερές Μονές να έχουν πάντοτε πλουσία τη σκέπη της Παναγίας μας στη ζωή και τις οικογένειές τους.
Ι. Μ. Πατρών
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *