Παράκληση από τον Μητροπολίτη Βελεστίνου στον Ι. Ναό Αγάς Μαρίνης Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10268 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Παράκληση από τον Μητροπολίτη Βελεστίνου στον Ι. Ναό Αγάς Μαρίνης Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Την τελευταία παράκληση τέλεσε στην ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 τελέσθηκε ο εσπερινός της αποδόσεως της εορτής της Μεταμορφώσεως και η μικρή Παράκληση. Κατά την ώρα που ψάλλονταν τα μεγαλυνάρια «Απόστολοι εκ περάτων» ο εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς – Μαριάτος περιέφερε το εικόνισμα του νεκρού σκηνώματος της Θεοτόκου εντός του Ναού  και το εναπόθεσε στον ανθοστολισμένο επιτάφιο. Ο Μητροπολίτης ψάλλοντας τα Ιερά Εγκώμια της Κοιμήσεως της Θεομήτορος θυμίασε το Ιερό Κουβούκλιο.

Μετά τα εγκώμια ο Επίσκοπος ομίλησε προς τους ευλαβείς ενορίτες και ευχήθηκε επί τη εορτή του λεγομένου Πάσχα του καλοκαιριού.

Προηγουμένως ο κ. Δακασκηνός τέλεσε επιτάφιο τρισάγιο εις τον μνήμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου,  επ΄ ευκαιρία της συμπληρώσεως 15 ετών από της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού μας, Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου.

Εκ του Ιερού Ναού

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *