Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών στην Τήνο
Άρχων (10545 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών στην Τήνο

Με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και με την ευγενική φροντίδα και μέριμνα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει από τις 29 έως τις 31 Αυγούστου 2016 το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο ιερό νησί της Τήνου.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι, «Η Τέχνη και ο Πολιτισμός ως εργαλεία κατηχήσεως» και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Δευτέρας             29 Αυγούστου στις 6.30μ.μ. με την τέλεση του Αγιασμού. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, και του φιλοξενούντος το Συνέδριο Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου.

Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της κεντρικής εισηγήσεως του Συνεδρίου «Η Τέχνη και ο Πολιτισμός ως εργαλεία κατηχήσεως», από τον κ. Ηλία Λιαμή, Θεολόγο, Μουσικό και Πρόεδρο της Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες με ομάδες εργασίας και σχετική θεματολογία και θα ολοκληρωθούν με την κατάθεση προτάσεων  την τελευταία ημέρα των εργασιών.

 

Εκ της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος

της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *