Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Κατασκήνωση στη Μακρυνίτσα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10290 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Κατασκήνωση στη Μακρυνίτσα (ΦΩΤΟ)

Από την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα ξεκίνησε η κατασκηνωτική περίοδος των Κοριτσιών Γυμνασίου και Λυκείου με 145 κορίτσια στο Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί. Τα παιδιά διακονούν περίπου 65 ομαδάρχες, στελέχη και εθελόντριες μαγείρισσες.

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Κοριτσιών Γυμνασίου και Λυκείου είναι αφιερωμένη στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, με γενική ονομασία: ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ενώ οι ονομασίες των 10 ομάδων, με αύξουσα σειρά είναι οι ακόλουθες:

1) Ελευθερία: «Τα μή ῆσαν πρό Χριστοῦ»

2) Χάρις του Θεού: «Αν θέλει ο Θεός όλα γίνονται»

3) Αγάπη: «Η γνώση είναι μετά την αγάπη»

4) Μετάνοια: «Η μετάνοια δεν χρειάζεται χρόνια είναι σαν την αστραπή»

5) Προσευχή: «Η προσευχή είναι μητέρα όλων των καλών»

6) Θεία Πρόνοια: «Ζεῖ ἐν ἡμῖν Χριστός καί κανονίζει Αὑτός»

7) Προσωπικός Αγώνας: «Ο Θεός σέβεται το θέλημά μας»

8) Ελπίδα: «Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει απελπισία»

9) Πίστη: «Να νοιώθεις τον Κύριο πάντα παρόντα»

10) Υπομονή: «Μην κουραστείς να προσεύχεσαι»

Την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υποδεχτούμε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Βαρνάβα στο Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί, στην Κατασκηνωτική Περίοδο Κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου.

Τα κορίτσια υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο με ενθουσιασμό και ετοίμασαν πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ενώ ο Σεβασμιώτατος αφού τα ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, ανέλυσε φωτισμένα το όνομα της φετινής Κατασκηνωτικής Περιόδου, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, καθώς και τις επιμέρους ονομασίες των ομάδων!

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *