Μητροπολίτης Χίου σε Βουλευτές Ν.Δημοκρατίας: “Η Εκκλησία είναι ο συνδετικός ιστός του Εθνους” (ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (10283 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μητροπολίτης Χίου σε Βουλευτές Ν.Δημοκρατίας: “Η Εκκλησία είναι ο συνδετικός ιστός του Εθνους” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις απόψεις της Εκκλησίας είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος στους Βουλευτές της Ν.Δ Κ. Καραμανλή, Γ. Κασαπίδη και Ν. Μηταράκη, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, με την ευκαιρία επισκέψεως των δύο πρώτων σε πληγείσες από την πυρκαγιά Κοινότητες του νησιού μας. Η εκκλησία, τους είπε είναι ο συνδετικός ιστός του Εθνους μας και του Κράτους, για λόγους πραγματικούς και ιστορικούς και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, ακόμα και αυτοί που δεν πιστεύουν, αυτό το γνωρίζουν.

Οσον αφορά τα νησιά μας είναι καθαρό ότι κατοικούνται από Ελληνικούς Χριστιανικούς πληθυσμούς. Αν υπάρχει ένας που αγκάλιασε αυτούς τους πρόσφυγες – μετανάστες είναι η Εκκλησία, όμως όσοι σκέπτονται ίσως την  μόνιμη εγκατάσταση τους, τους θυμίζουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης, που ορίζει ρητά ότι στα σύνορα κατοικούν αμιγείς Χριστιανικοί πληθυσμοί. Οσον αφορά τη θάλασσα, έχει σύνορα και το είπα κατ΄ ιδίαν στον Πρωθυπουργό. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του, κατέληξε ο Μητροπολίτης, προς τους Βουλευτές της Ν.Δ. Εμείς όχι μόνο λειτουργήσαμε την Εκκλησία στην Παναγιά, αλλά επισήμως με Προεδρικό Διάταγμα, στην Ελληνική Νήσο Παναγιά του Νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών κατοχυρώσαμε εκεί Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής. 

alithia.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *