Η Πάρος υποκλίθηκε στην Πολιούχο της Παναγία Εκατονταπυλιανή (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10606 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Πάρος υποκλίθηκε στην Πολιούχο της Παναγία Εκατονταπυλιανή (ΦΩΤΟ)

Το Πρωί της  15ης  Αυγούστου 2016  ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάρίσης και τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, ο οποίος και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης. Εν συνεχεία προέστη στην τέλεση της πάνδημης και λαμπρής Λιτανείας της Αγίας Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Επί της εξέδρας του Λιμένος πραγματοποιήθηκε ειδική Δέηση κατά την διάρκεια της οποίας απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος. Η μεγάλη Λιτανευτική πομπή αφού διήλθε την παραλιακή οδό μέσα από τα γραφικά στενά της Παροικίας (Πάρου) έφθασε στον Ενοριακό Ναό των Ταξιαρχών (όπου και τελέσθηκε Δέηση) και δια της πλατείας Μαντούς Μαυρογένους κατέληξε στο Προσκύνημα της Παναγίας μας. Εκεί εψάλη η ακροτελεύτια Δέηση μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρεθέντες επισήμους και τον πιστό λαό και ευχήθηκε η Παναγία μας να είναι για τον καθένα ξεχωριστά και για όλο το Έθνος μας η Σκέπη, η Βοηθός και η Προστασία.

Ι. Μ. Παροναξίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *