Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου στην Ι. Μ. Ηλείας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10544 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου στην Ι. Μ. Ηλείας (ΦΩΤΟ)

Στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με διήμερους Θρησκευτικούς εορτασμούς, καθώς επίσης με κάθε μεγαλοπρέπεια και Ιερή κατάνυξη, εορτάστηκε για μία ακόμη φορά η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου, του μεγαλύτερου και τελευταίου εκ των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, που ονομάστηκε και Πρόδρομος διότι με το Κήρυγμά του και με το έργο του προετοίμασε και σήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστό στον κόσμο, ενώ παρέμεινε υπόδειγμα ανά τους αιώνας σε όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες , του οποίου η ζωή είναι μία διαχρονική μαρτυρία εν Χριστώ!! 
 
Οι Ιερές ακολουθίες τελέσθηκαν με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική και τάξη και Ιεροπρέπεια, εις το ομώνυμο Ιστορικό παρεκκλήσιο του εορταζομένου Αγίου το οποίο ανάγεται από την Τουρκοκρατία, όπου και συνέρρευσε πλήθος Χριστιανών για να τιμήσουν τον εορταζόμενο Άγιο Ιωάννη, το άνθος της ερήμου και τον μάρτυρα της αληθείας, ο οποίος υπήρξε ο Όρθρος που ανήγγειλε τον ερχομό της ημέρας του Κυρίου και που προηγήθηκε της Ανατολής του Ήλιου της Δικαιοσύνης, έχοντας μεγάλη μεσιτεία και παρρησία στον θρόνο του Θεού. Διότι υπήρξε ένας ξεχωριστός Προφήτης, Ασκητής και Κήρυκας της αληθείας ο οποίος σφράγισε την ζωή του με το μαρτύριο, διότι οι άνθρωποι της ανομίας και του σκότους εκείνης της εποχής αλλά δυστυχώς όπως και σήμερα πολεμούν την αλήθεια. 
 
Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, πλαισιωμένος από τους Αιδεσιμοτάτους εφημερίους π. Γρηγόριο Πάπαρη, π. Αυγερινό Τσουκαλά και π. Νικόλαο Κατσηδήμα, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ .Αθανάσιος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου. 
 
Την Πανηγυρική δε Θεία Λειτουργία, ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού ετέλεσε ο συμπατριώτης μας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα με σαφή και γλαφυρό τρόπο. για την εορτή αυτή και τα πολλαπλά νοήματα τα οποία εξάγονται από αυτήν, παροτρύνοντας παράλληλα τους παρισταμένους φιλοχρίστους κατοίκους της ενορίας αυτής, αλλά και τους κατοίκους της Πόλεως του Πύργου, να οδηγηθούν στην μετάνοια την οποία κήρυττε ο εορταζόμενος Άγιος Ιωάννης, εάν πραγματικά θέλουν να σωθούν και να λυτρωθούν από τις δοκιμασίες της Ζωής…
Εκ του Ι. Ναού
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *