Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στην Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10542 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στην Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ)

Τηρήθηκε για άλλη μια χρονιά η παράδοση που θέλει να εμφανίζονται τα φιδάκια της Παναγίας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kefaloniamas.gr, αργά το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ναού.

Από το 1200 μ.Χ. στο σημείο του παλαιού καμπαναριού εμφανίζονται κάθε χρόνο μετά την παράκληση της Παναγίας, φιδάκια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως σταυρό βυζαντινό στο μέτωπο και την γλώσσα, αφή απαλή και ζεστή και συμπεριφορά φιλική.

Σύμφωνα με την παράδοση, στο παρελθόν είχε γίνει απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, ωστόσο, τότε εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία «έπλεξαν» με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, οι οποίοι και τράπηκαν σε φυγή πανικόβλητοι.

Έκτοτε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται κάθε χρόνο στον Ναό, ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια στο Μαρκόπουλο καθώς και στα Αργίνια στην Κεφαλονιά.

pronews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *