Άφιξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2911 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Άφιξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερα αισθήματα σεβασμού, τιμής και χαράς, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 27ης Αυγούστου ε.έ., η υποδοχή εις την  Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο οποίος και επισκέπτεται για πρώτη φορά την επαρχία του Λαγκαδά, εξ αφορμής του τριετούς Μνημοσύνου του κατά σάρκα πατρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ.κ. Δημήτριου, Χριστοδούλου Ζαχαρέγκαν.

Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και την συνοδεία αυτού Μητροπολίτη Γουϊνέας κ. Γεώργιο, υποδέχτηκαν έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Κτηρίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, και εν συνεχεία εις την Αίθουσα του Θρόνου ακολουθήσαν οι προβλεπόμενες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις.

Το πρωί της Κυριακής  28 του μηνός Αυγούστου ε.έ., θα τελεσθεί εις τον Ιστορικό και Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος  της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και εν συνεχεία το Ιερό Μνημόσυνον και τα Εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου του Ιερού Ναού, το οποίον και αποτελεί ευγενή χορηγία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου και της μητρός αυτού, εις μνήμην του αειμνήστου πατρός Χριστοδούλου Ζαχαρέγκα.

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *