Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας στον Άγιο Παντελεήμονα στα Πουλάτα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10578 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας στον Άγιο Παντελεήμονα στα Πουλάτα (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριου και με την προσήκουσα λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του πολιούχου των Πουλάτων, Αγίου Παντελεήμονα.

Οι πιστοί που και σήμερα παρά το εργάσιμο της ημέρας γέμισαν τον Ιερό Ναό, άκουσαν με προσοχή τον Μητροπολίτη Δημήτριο να κάνει αναφορά στη σπουδαιότητα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα για την τοπική μας κοινωνία, χαρακτηρίζοντας το Ναό ως τον πρώτο οίκο μιας ενορίας ή ενός χωριού. Το χώρο στον οποίο ο άνθρωπος συναντά το Θεό, που δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την κοινωνική ή την οικονομική θέση κάποιου. Γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καρδιές. Μάλιστα φέρνοντας ως παράδειγμα την παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου, ανέφερε ότι καθένας που υψώνει τον εαυτό του, στο τέλος θα ταπεινωθεί. Αντίθετα, εκείνος που ταπεινώνει τον εαυτό του, θα υψωθεί και θα τιμηθεί από το Θεό.

Επίσης μίλησε για το συμβολισμό του μαρτυρικού θανάτου του εορτάζοντα Αγίου Παντελεήμονα που ήταν ταυτόχρονα ιατρός σωμάτων και ψυχών, αλλά και για τη σπουδαιότητα της ουσιαστικής και όχι της τυπικής συμμετοχής όλων μας στα μυστήρια της εκκλησίας μας.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, ευδιάθετος, φιλικός και προσιτός σε όλους, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους των Πουλάτων στο καφενείο του χωριού όπου και βρέθηκε μαζί με τη συνοδεία του. Ταυτόχρονα όμως είχαμε και εμείς την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από κοντά, καθώς ήταν η πρώτη φορά από την ενθρόνισή του που επισκέφθηκε τα Πουλάτα. Στο τέλος μάλιστα δέχτηκε ευχαρίστως να φωτογραφηθεί μαζί μας.

 

e-kefalonia.net

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *