Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Ι. Μ. Λαρίσης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10589 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Ι. Μ. Λαρίσης (ΦΩΤΟ)

Πλήθη πιστών συνέτρεξαν στο γραφικό παρεκκλήσιο της αγίας Μαρίνης, της Αθληφόρου, στην Λάρισα, προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Αγίας και να λάβουν την χάρη της. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε στους πιστούς για την ψυχική δύναμη και την βαθειά πίστη της αγίας Μαρίνας, που την οδήγησαν στην σθεναρά ομολογία και το φριχτό μαρτύριο. Κάλεσε δε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να δουν τα μηνύματα της αγίας στην σημερινή εποχή, όπου απουσιάζει εντελώς η διάθεση για πνευματικούς αγώνες, ο ζήλος για τις αξίες και τα ιδανικά μας και ασφαλώς το πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης.

Ανήμερα της εορτίου μνήμης της Αγίας Μαρίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα, όπου φυλάσσεται τεμάχιον του ιερού και χαριτοβρύτου αγίου λειψάνου της αγίας Μαρίνης και ομίλησε για την μεγάλη προσφορά των αγίων Πατέρων της εν Χαλκιδόνι Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, ενώ επικαλέσθηκε την ευλογία της εορταζούσης αγίας σε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς.

Ι. Μ. Λαρίσης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *