Εορτή της Συνάξεως των 12 Αποστόλων στη Στυλίδα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10599 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εορτή της Συνάξεως των 12 Αποστόλων στη Στυλίδα (ΦΩΤΟ)

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε σήμερα 30 Ιουνίου στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων που βρίσκεται στη θέση Βασιλικά στην Παραλία Στυλίδος, Χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Το Ιερό παρεκκλήσιο ανηγέρθη το έτος 1920 και είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Μπαρούτη.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδος και υπεύθυνος του εκκλησιαστικού Γηροκομείου Αρχιμ πατήρ Μάξιμος Νικολόπουλος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της οικογένειας Μπαρούτη και όλων των παρισταμένων.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο πολυώδυνο έργο των Αγίων Αποστόλων, τη διάδοση του Ευαγγελίου για τον Ιησού Χριστό ως Υιό του Θεού του ζώντος . Ευχήθηκε δε οι Άγιοι Απόστολοι να πρεσβεύουν στον Κύριο και να χαρίζουν δύναμη σε όλους και παρότρυνε τους πιστούς να μιμούνται την πίστη, την υπομονή των Αγίων και το ιεραποστολικό τους έργο.

Μετά τον εορτασμό ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Γηροκομείο «Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων» της Ιεράς Μητροπόλεως όπου προσφέρθηκε κέρασμα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους τροφίμους και το προσωπικό.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *