Υπογράφηκε το ΦΕΚ για τη μονιμοποίηση της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων
Άρχων (10628 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Υπογράφηκε το ΦΕΚ για τη μονιμοποίηση της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων

Η δεύτερη και καθοριστική πράξη μετά από αυτή της 9ης Οκτωβρίου 2015, όταν και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε ομόφωνα τη μετατροπή της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων σε μόνιμη, τελέστηκε σήμερα 11 Μαΐου 2016.

Στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αρ. 83 (τεύχος Α΄) και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 55 που αφορά στη Ρύθμιση θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων Υπουργείου Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δημοσιεύτηκε η μονιμοποίηση της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, κι έτσι με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τις υπογραφές των αρμόδιων Υπουργών της Κυβέρνησης ολοκληρώνονται τα διαδικαστικά για το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα την τοπική μας κοινωνία.

Στο επίμαχο σημείο του άρθρου αναφέρονται τα εξής:

4. Η παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4301/2014 (Α΄ 223) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«1. Καταργούνται οι πέντε (5) κενές, προσωρινές και προσωποπαγείς, Ιερές Μητροπόλεις Νέων Λιοσίων Φαρσάλων και Δομοκού, Αγιάς και Συκουρίου, και Μεγαλοπόλεως, οι οποίες ιδρύθηκαν με το άρθρο 12 του ν. 1951/1991 (Α΄ 84), ενώ οι λειτουργούσες Ιερές Μητροπόλεις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου και Σταγών και Μετεώρων διατηρούνται ως μόνιμες δυνάμενες να πληρωθούν κατά τις διατάξεις του ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» (Α΄ 146).»

tameteora.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *