Συλλείτουργο Οικ. Πατριάρχη και νέου Αρχιεπισκόπου Τσεχίας
Άρχων (10628 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Συλλείτουργο Οικ. Πατριάρχη και νέου Αρχιεπισκόπου Τσεχίας

Την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαϊου 2016, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, θα τελεσθεί η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων, συλλειτουργούντων του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβου και μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
Θα επακολουθήσει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών και στο Β΄ Νεκροταφείο Βαλουκλή και εν συνεχεία δεξίωσις.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας στο Φανάρι, μετά την αναγνώρισή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Προηγήθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Αρχιεπίσκοπο Ραστισλάβ στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης, τον περασμένο Ιανουάριο, στο πλαίσιο της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

fanarion.blogspot.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *