Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10648 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρική Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στον μεγαλώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Μυροβλύτου Αγίου Νικολάου και επί τη σεπτή αφίξει στην Λάρισα τεμαχίου του ιερού και χαριτοβρύτου αγίου λειψάνου του.
Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ.Γεννάδιος, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.Τιμόθεος, Γρεβενών κ.Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος θερμώς ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες για την ξεχωριστή αυτή τιμή της παρουσίας τους, τόσο στην ευλογημένη αυτή άφιξη και υποδοχή του ιερού λειψάνου, όσο και στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην χάρη των αγίων λειψάνων και στο ύψιστο γεγονός της αφίξεως στην πόλη της Λάρισας ενός ανεκτίμητου τέτοιου μεγάλου θησαυρού.

Στο τέλος της πανηγυρικής αυτής θείας Λειτουργίας, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες καθιέρωσαν και υπέγραψαν τον ιερό πάπυρο υποδοχής και αποκτήσεως του ιερού λειψάνου του αγίου Νικολάου, ενώ αναγνώσθηκε στα Ιταλικά και στα Ελληνικά η επιβεβαίωσις της γνησιότητος του ιερού λειψάνου εκ της Αρχιεπισκοπής Ουρμπίνο.
Όλες τις επόμενες ημέρες πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό, καθώς και ιερές παρακλήσεις για τους διαγωνιζομένους μαθητές, ενώπιον του ιερού λειψάνου και του ηγιασμένου Μύρου εκ του τάφου του Αγίου, που θα παραμείνουν μόνιμα στον Ιερό Ναό, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών χριστιανών.

Ι. Μ. Λαρίσης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *