Ο εορτασμός των Αγίων Νεομαρτύρων της Νάουσας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (12634 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο εορτασμός των Αγίων Νεομαρτύρων της Νάουσας (ΦΩΤΟ)

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμονος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη χθες στη Ναόυσα, προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό των Αγίων Νεομαρτύρων της Ναούσης και της 194ης Επετείου από του Ολοκαυτώματος της ηρωικής πόλεως(1822)

   Το εσπέρας, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου,με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας & Ναούσης κ. Παντελεήμονος, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Ιλίου κ.Αθηναγόρα και Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, παρουσία των Δημάρχων Ναούσης κ.Νικολάου Κουτσογιάννη  και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, Δημοτικών Συμβούλων,  του Στρατηγού- Διοικητή της 2η Μοίρας Καταδρομών, του Διοικητή της Πυροσβεστικής, μαθητών με τις σημαίες τους, Πολιτιστικών Συλλόγων με τα λάβαρά τουςκαι πλήθους Ναουσαίων.

  Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνας των Ναουσαίων Νεομαρτύρων, πλαισιουμένη από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναούσης,  στόν κήπο “Κιόσκι”, όπου ετελέσθη Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας  κ. Παντελεήμων προσεφώνησε τους Αρχιερείς και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος.

  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “οι Άγιοι συμμετέχουν και φανερώνουν το περιεχόμενο της νέας ζωής, που πολιτεύεται ο Αναστημένος Χριστός και, ως φίλοι Χριστού, μιμούνται το Χριστό, εκφρὰζουν την ελπίδα τους και την εμπιστοσύνη τους προς Αυτόν και την αγάπη τους προς τους ανθρώπους, μέσα από τη θυσιαστική τους προσφορά. Ὲτσι και οι Άγιοι Νεομάρτυρες της πόλεως της Ναούσης, μιμητές γενόμενοι των φίλων του Θεού, μέσα από το μαρτύριό τους, έδωσαν τη μαρτυρία της πίστης και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδος, ώστε πλέον, ως εν Χριστώ ολοκληρωμένοι και ελεύθεροι άνθρωποι, κατεστάθησαν πολίτες και συμπολίτες της Βασιλείας του Θεού. Αυτό το μήνυμα των Αγίων Νεομαρτύρων της Νάουσας πρέπει γίνει τρόπος ζωής στη σύγχρονη Ευρώπη και να επανέλθουν οι πυλώνες της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως, που δημιούργησαν το νέο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, από τον οποίο ανεδείχθη η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία,”

     Μετά το πέρας των Εκδηλώσεων, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο ο Δήμος Ναούσης διοργάνωσε Μουσική Συναυλία, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του κ.Ηλιάδη.

Ι. Μ. Σύρου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *