Ι. Μ. Χαλκίδος: Θεία Λειτουργία για μαθητές και προσφορά φαρμάκων σε πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10628 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ι. Μ. Χαλκίδος: Θεία Λειτουργία για μαθητές και προσφορά φαρμάκων σε πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, Υπεύθυνο του Ιδιαιτέρου Γραφείου του και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδος, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Χωρίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές.

Όλοι οι μαθητές, με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν  και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.  

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδία, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου, καθώς και λέξεις και φράσεις από Αυτήν.

Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριο Ντόβα και όλους τους διδασκάλους, όπως και την Νηπιαγωγό κ. Ηλιάνα Καράδοντα, για την πρόσκληση που του απηύθυναν, αλλά και την αγαστή συνεργασία με τον καλό Εφημέριο της Ενορίας Πρεσβ. Φώτιο Πάσχο, και ευρύτερα με την Τοπική Εκκλησία, ενώ τους συνεχάρη και για το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά και η ευχαριστία του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άξια προς μίμηση σχέση τους με τα κείμενα της Εκκλησίας και την στάση τους προς το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και οι συνοδοί του Κληρικοί αναμνηστικές ευλογίες, εκ μέρους του.

Μετά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Σχολείο, όπου η διεύθυνση παρέθεσε πρωινό κέρασμα σε όλους.

Ι. Μ. Χαλκίδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *