Η εορτή του Αγ. Δήμου του Αλιέως στην Ιστιαία Ευβοίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10648 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγ. Δήμου του Αλιέως στην Ιστιαία Ευβοίας (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 3 Μαίου και την Τετάρτη 4 Μαίου γιορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βόρεια Εύβοια η εορτή του Νεομάρτυρος Αγίου Δήμου του Αλιέως.

Στο εκκλησάκι του στην θέση Παλιοκαμάρα της Ιστιαίας, πλήθος κόσμου από τη γύρω περιοχή αλλά και από τη Χαλκίδα, προσήλθε τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία για να τιμήσει τον Άγιο, του οποίου η εορτή μεταφέρεται λόγω της Μ. Τεσσαρακοστής την Τρίτη και Τετάρτη μετά το Πάσχα. Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν πάρα πολλοί ιερείς από όλη την έκταση της Ι.Μ. Χαλκίδος. Στον πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Μάνιας, προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος και Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου Αρμά Χαλκίδος, ενώ κήρυξε το θείο λόγο ο Παν/τος Αρχιμ. π. Ιωάννης Βουτσιλάκος εφημέριος και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Μάκρας ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και ιδιοκτήτης του Ιερού Ναού ενώ το Θείο Λόγο κήρυξε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Βατώντα Χαλκίδας. 
Ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και Αγίων Λειψάνων κατά την οποία τελέστηκε δέηση υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων Πελαγίας Μοναχής καθηγ. της Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Ηλίων και Γεωργίου Μάκρα, κτήτορος του Ιερού Ναού. Εν συνεχεία παρετέθη δεξίωση και δόθηκε πλούσιο κέρασμα στους παρευρισκόμενους.
Η εορτή του Νεομάρτυρος Αγ.Δήμου του Αλιέως έχει καθιερωθεί πλέον στην Βόρεια Εύβοια η οποία έχει συμπεριλάβει τον Άγιο στους προστάτες Αγίους της.

Εκ του Ιερού Ναού

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *