Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Οσία Σοφία της Κλεισούρας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (10638 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Οσία Σοφία της Κλεισούρας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμπρά εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισουριώτισσας.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Πλήθος πιστών έφτασε στο Μοναστήρι της Παναγιάς, να προσκυνήσει την κάρα και τα χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας Σοφίας και τα καταθέσει τα αιτήματά του αλλά και τα προβλήματα των δύσκολων καιρών για την Πατρίδα μας.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και την απλότητα της διδασκαλίας της Αγίας Σοφίας.

Ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε στο πολυπληθές εκκλησίασμα και την προσωπική του εμπειρία για την Αγία Σοφία, από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, ενώ ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ για την ευκαιρία που του έδωσε να συμμετάσχει στους εορτασμούς μνήμης της συγχρόνου Αγίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών λειψάνων της Αγίας στους χώρους του Μοναστηριού ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Σύλλογος Ποντίων Πτολεμαΐδος απέδωσε με τη συνοδεία του κεμεντζέ ένα ποντιακό τραγούδι, εις τιμήν και μνήμην της Αγίας Σοφίας.

Ι. Μ. Καστορίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *