Ο Εσπερινός της Συγνώμης στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (10578 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Εσπερινός της Συγνώμης στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, τέλεσε τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό της «Συγγνώμης», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, καθώς κατά την διάρκειά του οι Πιστοί προκειμένου άξια να διανύσουν  το στάδιο των αγώνων της, επιβάλλεται να το πράττουν με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι, ζητώντας και δίνοντας  την αμοιβαία συγχώρηση.

 Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ομίλησε στους πολυπληθείς Πιστούς και τους προέτρεψε να ασκηθούν κατάλληλα κατά την Μ. Τεσσαρακοστή. Τους μίλησε για τα εφόδια, όπως είναι η νηστεία, η προσευχή, η φιλανθρωπία  και τους κάλεσε να συμμετέχουν στο σύνολο των Ι. Ακολουθιών, όπως οι Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες, οι Χαιρετισμοί, οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, τα Μ. Απόδειπνα κ. ά,  που έχουν θεσπισθεί από την Εκκλησία μας για τη περίοδο αυτή και που η Ι. Μητρόπολη μας έχει προγραμματίσει να τελούνται από τους Εφημερίους των Ι. Ναών καθημερινά, ώστε και μέσα από αυτές, να αξιωθούμε να εορτάσουμε τα Άγια Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας, πλήρεις χάριτος και ευλογίας, μεστοί ελέους και καρπών αγαθών.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *